FINNEAS v klipu k "The Kids Are All Dying" vykrade klenotnictví

26.01.2022 11:36 - Honza Balušek | foto: Interscope Records

Zatímco pro svou sestru Billie Eilish se FINNEAS nezdráhá využít originální a někdy až uši trhající hudební aranžmá, ve své sólové tvorbě je mnohem umírněnější. Základem jeho písní je klasické songwriterství a asi by klidně utáhl koncert sám, jen s kytarou a klavírem. Po singlech a EP vydal na podzim minulého roku svůj dlouhohrající debut "Optimist", který nyní propaguje dalším kouskem "The Kids Are All Dying".

Jedna z nejlepších písní, které jeho album nabízí, se dotýká tématu, kterým si asi každý autor textů někdy prošel. V songu se sám sebe ptá a vyčítá si: "Jak můžeš zpívat o lásce, když umírají děti? Jak můžeš zpívat o sexu, když jsou školy v lockdownu?" Ale jak doplnil v tiskové zprávě, když je člověk třeba zamilovaný, píše o lásce, ať se ve světě děje cokoli. Asi bychom nechtěli slyšet skladby jen o covidu, hladu, drahých energiích a politice.

V jednoduchém klipu, v němž se střihač vůbec nepředřel, FINNEAS vrazí do klenotnictví, rozbije pár vitrín a nabere si do tašky šperky, sám sebe jimi ověsí a nakonec svou loupež zakončí tagem na zdi. Smajlíkem s dolarem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY