Simple Minds hrají v písni "Act Of Love" na nostalgickou notu a doplňují svůj příběh

20.01.2022 14:31 - Dan Hájek | foto: BMG Rights Management

Turné ke čtyřicátému výročí fungování Simple Minds se kvůli stále přetrvávajícím omezením několikrát přesouvalo, jeho evropská část má tak zatím start naplánovaný na začátek března. V pondělí 17. ledna to bylo rovných čtyřicet čtyři let, kdy parta okolo Jima Kerra hrála svůj první koncert v glasgowském Satellite City. U této příležitosti oprášila skladbu "Act Of Love", kterou ten den vypustila do světa coby osamostatněný singl.

Píseň byla úvodním trackem setlistu onoho inkriminovaného večera, taktéž se objevila na první demo kazetě, s kterou Jim a Charlie Burchill obcházeli hudební vydavatelství a snažili se získat nahrávací smlouvu. Song se ale posléze nedostal ani na jejich debut "Life in a Day" (ten vyšel roku 1979), ani na žádnou následnou nahrávku. Sama skupina přiznává, že ho málem ztratila. V čerstvé verzi pak odkazuje na své rané hudební kořeny, zároveň ale ctí i svou současnou tvář.

V doprovodném lyric videu jsou pak k vidění dobové fotografie, jejichž autorem je Laurie Evans. "Act Of Love" tak není jen pouhým nostalgickým ohlédnutím, prý ji máme brát jako celistvou součást příběhu této formace. Kromě koncertních plánů se na pulty prodejen dostane nová biografie "Themes Of Great Cities". Napsal ji Graeme Thomson a k dostání by měla být od 27. ledna. Dodejme, že česká zastávka tour v plánu zatím není, nejblíže budou Simple Minds u našich německých sousedů - třeba 21. března v Berlíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY