Skillet se na desce "Dominion" až úzkostlivě drží zavedeného zvuku

20.01.2022 17:30 - Ondřej Hricko | foto: Atlantic Records

Křesťanští rockeři Skillet fungují od konce devadesátých let a za dobu působení si právem vybudovali silnou fanouškovskou základnu nejen v rodné Americe, ale i u nás. Nyní po třech letech přicházejí s jedenáctou řadovkou "Dominion" plnou pozitivní energie a hymnických refrénů. Bude to ale stačit?
6/10

Skillet - Dominion

Skladby: Surviving the Game, Standing In the Storm, Dominion, Valley of Death, Beyond Incredible, Destiny, Refuge, Shout Your Freedom, Destroyer, Forever or the End, Ignite, White Horse
Vydáno: 14.1.2021
Celkový čas: 45:30
Vydavatel: Atlantic Records

Pro fanoušky byli Skillet vždy zárukou toho, že jim dají přesně to, co očekávají. Tedy texty plné víry, taneční rock okořeněný elektronikou a hlavně refrény, které zaplní celou halu. A nejinak je tomu i na jedenácté studiovce "Dominion". Na jednu stranu jsou srdceryvné písně svou neoriginalitou s příchutí pásové výroby otravné a zoufale předvídatelné, jenže těmhle bardům nelze upřít um napsat údernou a chytlavou píseň. Takovou, za kterou by jiné kapely zaprodaly duši.

I proto si můžeme zaházet hlavou u nu-metalového otevíráku "Surviving The Game", nechat se ohromit epickou hymnou "Dominion" nebo se zasnít u brutálně emotivní balady "Valley of Death", která může být jak skvělým rockovým ploužákem, tak přehnaně kýčovitým prefabrikátem. Záleží na úhlu pohledu. Každopádně se Skillet znovu usídlili ve své komfortní zóně - oproti tři roky starému předchůdci "Victorious" došlo snad jen k příklonu k pozitivnější náladě, jinak by se klidně mohlo jednat o jeho druhý disk. Fanoušci jim to nejspíš zbaští a na koncertech budou pařit jako diví. Proč ne. Talent a schopnosti skupina má. S odvahou je to o poznání horší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY