Eddie Vedder si na sólovku pozval Eltona Johna, Stevieho Wondera či Ringo Starra

19.01.2022 13:48 - Honza Balušek | foto: Eddie Vedder

Kariéra Eddieho Veddera je celoživotně spojena s kapelou Pearl Jam, zpěvák se ale rozhodně nevyhýbá ani občasným spolupracím či sólovým aktivitám. Jednou z nich bude i vydání jeho desky "Earthling", která se na pulty obchodů a streamovací platformy dostane v pátek 11. února.

Eddie Vedder - Earthling
© Eddie Vedder
Po dvojici dříve vydaných singlů, "Long Way" a "The Haves", nyní Vedder posluchače láká další ukázkou v podobě písničky "Brother the Cloud" (koukněte se na lyric video pod článkem) a také seznamem hostů, kteří se na nahrávce podíleli. V titulku článku zmínění legendární bardové Elton John, Stevie Wonder či Ringo Starr nejsou jediní, kdo mu ve studiu pomohli. Mezi dalšími je třeba i v Česku milovaný Glen Hansard, bubeník Red Hot Chili Peppers Chad Smith a jejich bývalý kytarista Josh Klinghoffer. Právě tato trojice, doplněná o Chrise Chaneyho a producenta desky Andrewa Wyatta, bude Veddera pod názvem The Earthlings doprovázet i na turné.

Tracklist nové Vedderovy sólovky bude následující: Invincible, Long Way, Power of Right, Brother the Cloud, Fallout Today, The Dark, The Haves, Good and Evil, Rose of Jericho, Try, Picture, Mrs. Mills, On My Way.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY