V roce 2021 vydělal z hudebníků nejvíce Bruce Springsteen

18.01.2022 18:29 - Honza Balušek | foto: Columbia Records

S novým rokem vždy přicházejí různé žebříčky a jeden z nejoblíbenějších je ten, z nějž se hudební fanoušci dozvědí, kolik peněz za minulý rok vydělali jejich oblíbenci. Podle pořadí, které sestavil magazín Rolling Stone, se loni na špici ocitl Bruce Springsteen.

Pokud máte pocit, že ty největší komerční úspěchy má Boss už za sebou, nepletete se. Velkou část příjmů a také vyšších míst na žebříčku tentokrát ovlivnily prodeje vydavatelských práv, masterů a dalších hudebních právničin. Podle reportérů časopisu si právě Springsteen přišel prodejem svého kompletního katalogu labelu Sony Music na 550 milionů dolarů, za svůj běžný hudební provoz loni přisypal na hromádku pouze 40 milionů, čímž se jeho celková cifra zastavila na 590 milionech dolarů.

Druhý v pořadí je rapper, producent a podnikatel Jay-Z, který své jmění rozšířil o 470 milionů dolarů. Ten si zase na největší částky vydělal prodejem své značky šampaňského Armand de Brignac a hudební platformy TIDAL. I na třetím místě je hudební veterán, konkrétně Paul Simon. I u něj tvoří největší část z 280 milionů dolarů prodej vydavatelských práv.

Žebříček deseti nejvýdělečnějších hudebníků za rok 2021 následuje:

1. Bruce Springsteen
2. Jay-Z
3. Paul Simon
4. Kanye West
5. Ryan Tedder
6. Red Hot Chili Peppers
7. Lindsey Buckingham
8. Mötley Crüe
9. Blake Shelton
10. Taylor Swift



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY