Nový projekt Thoma Yorka The Smile představuje nervní singl "You Will Never Work In Television Again"

14.01.2022 16:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Glastonbury

Nový hudební projekt Thoma Yorka a Jonnyho Greenwooda z Radiohead a bubeníka Toma Skinnera The Smile se světu nečekaně představil vloni v květnu na streamované verzi festivalu v Glastonbury. V té chvíli se okamžitě vyrojily spekulace, jak se bude skupina dál vyvíjet. V červenci producent Nigel Godrich potvrdil, že trojice má natočené album. Až na letmou Greenwoodovu zmínku o tom, že s ostatními stále váhají nad tím, které písně na ně dát, a že už jsou skoro hotovi, nechávala formace posluchače v napjatém očekávání.

A nyní je tu konečně první singl "You Will Never Work In Television Again", který si v prosinci bez větší publicity odbyl premiéru na instagramu kapely v podobě live session a nyní dostal podobu jednoduchého, ale chytře pojatého lyric videa. Žádné změti písmen na obrazovce, jak se v této formě prezentace písně často děje, ale jen jeden statický záběr na televizní čtecí zařízení.

Sound The Smile vyrůstá z kombinace post-punku, nervní jazzové rytmiky a rockového tahu na branku. A přesně taková je i skladba "You Will Never Work In Television Again", která pro členy Radiohead představuje návrat k dávným rockovým kořenům a nový band prezentuje v překvapivě přímočaré a veskrze přístupné podobě. Je ale oprávněné předpokládat, že pánové tak trochu klamou. Kousky sessions na instagramu napovídají, že nás čekají i poněkud komplikovanější zážitky...

Další podrobnosti by mohly odhalit tři ohlášené streamované koncerty naplánované na druhou polovinu ledna. A třeba se také dozvíme, jak to bude s tím debutem, jak se bude jmenovat a kdy už konečně vyjde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY