Pokušitel svádí bohabojného človíčka v klipu "Blues & Cocaine" od Me And That Man

17.01.2022 08:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Napalm Records

Dark-rockový projekt Me And That Man, kterému šéfuje Adam Nergal Darski, jinak též frontman polských pekelníků Behemoth, vydal vloni na podzim album "New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2". Nergal tentokrát povolal do akce taková jména z (převážně) metalového světa, jako jsou Devin Townsend, Blaze Bayley, Tobias Forge z Ghost, Myrkur, David Vincent, Randy Blythe nebo Michale Graves, známý jako zpěvák horor-punkových The Misfits. A právě s ním za mikrofonem vznikla skladba "Blues & Cocaine", která nyní dostala i podobu videoklipu.

Snímek využívá klasické plastelínové animace a opírá se groteskní atmosféru raných hollywoodských animáků. Protagonistou je zbožný mužík, kterého pokouší ďábel, jenž jistě ne jen náhodou má podobu onoho do černé barvy oděného desperáta se širokým kloboukem, do něhož se frontman Me And That Man stylizuje. Muže, který píše dopis bohu, čímsi zfetuje, mezi stránky Bible mu strčí erotický časopis, pumpuje do něj psychedelické vize a nakonec způsobí, že se propadne až do notně roztancovaného pekla, kde poletuje okřídlená verze Betty Boop, animované postavičky ze 30. let.

Píseň samotná je špinavé blues. Kombinuje se v ní akustický riff se syrovou elektrickou kytarou, vše je položeno na neodbytném rytmu bicích. Hudba se pohybuje ve vlnách, klidnější pasáže zahušťující napětí razantně přetíná nástup mocného kapelního zvuku. Na desce spíše nenápadná položka dostává s doprovodným videem další rozměry...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY