Eminem zaplatil za NFT s jemu podobnou opicí téměř deset milionů korun

07.01.2022 12:33 - Honza Balušek | foto: Universal Music

Zatímco spousta umělců a celebrit se zaměřila na vytváření svých NFT kolekcí, Eminem je prozatím na opačné straně barikády této dynamicky rostoucí oblasti kryptosvěta. Za non-fungible token ze série Bored Ape Yacht Club, konkrétně opici, která je podobná jemu samotnému, zaplatil v přepočtu téměř deset milionů korun.

Zmíněná částka je samozřejmě velmi přibližná, protože kryptoměny jsou velmi volatilní (neboli nestálé). Jisté každopádně je, že Marshall Mathers za zmíněný obrázek zaplatil uživateli s twitterovou přezdívkou Gee__Gazza celkem 123,45 etheru. Profíci z webu Decrypt dále rozklíčovali, že si rapper do své sbírky pořídil prozatím patnáct různých eneftýček. Pokud byste chtěli vidět, jak opice podobná Eminemovi vypadá, můžete zamířit na jeho twitterový účet, kde je nyní jeho profilovou fotkou.

Em rozhodně není jediným umělcem, který si pořídil NFT z desetitisícové kolekce Bored Ape Yacht Club. Svůj unikátní opičí token si koupili třeba i moderátor Jimmy Fallon nebo rapper Snoop Dogg. Svou opici chtěl k Vánocům i Ozzy Osbourne, ale manželka Sharon mu to zatrhla. Během příštích týdnů se tak dočkáme jeho vlastní NFT kolekce CryptoBatz, která bude souviset s jeho slavným ukousnutím netopýří hlavy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY