Žalobu ohledně obalu desky "Nevermind" soud zamítl

05.01.2022 09:34 - Ondřej Kocáb | foto: Christopher Polk

Je tomu pár měsíců, co Spencer Elden, známý především jako dítě z obalu desky "Nevermind" od Nirvany, obvinil a zažaloval kapelu, fotografa a několik nahrávacích společností ze šíření dětské pornografie. Požadoval přitom odškodnění 150 000 dolarů za psychickou i fyzickou újmu. Americký okresní soud ve střední Kalifornii však v pondělí 3. ledna žalobu smetl ze stolu.

Během prosince se oficiálně vyjádřili i zástupci americké formace. Usilovali o zamítnutí mimo jiné i proto, že Elden "strávil tři dekády tím, že profitoval z tohoto okamžiku, kdy se stal celebritou a sám se začal označovat jako 'Dítě Nirvany' ". Soudce Fernando M. Olguin tak nakonec učinil, jelikož Eldenův právní tým zmeškal termín 30. prosince, dokdy měl podat odvolání proti žádosti zástupců skupiny. Nyní má čas do 13. ledna na podání další stížnosti, a pokud nestihne ani tento termín, další možnost již nedostane.

I přes všechny tyto patálie se Dave Grohl a Krist Novoselic rozhodli uplynulý podzim oslavit třicáté výročí této legendární nahrávky. U společnosti Universal vyšla velmi rozsáhlá kolekce "Nevermind 30th Anniversary Box", zahrnující osm vinylových desek, CD s dosud nevydanými demoverzemi či obsáhlou knihu plnou raritních fotografií.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY