Jan P. Muchow On Air: Chlapům před mikrofonem nevěřím, proto spolupracuju s holkama

03.01.2022 14:11 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Jeden z nejrenomovanějších domácích producentů posledních dvaceti let, Jan P. Muchow, byl v roce 1990 jedním ze zakládajících členů tehdy kytarové čtveřice Ecstasy Of St. Theresa, která přesně před třiceti lety vstoupila na scénu se svým EP "Pigment". O pár let později však skupina pod Muchowovým vedením podstatně změnila styl, začala se více orientovat na experimenty s elektronikou, přičemž zbylí tři členové postupně skupinu opustili. Tu však Muchow provozoval dál pod stejným jménem, pouze ve dvojici s novou zpěvačkou Kateřinou Winterovou, která za mikrofonem vystřídala Irnu Libowitz. Muchow však brzy začal produkovat i jiné zpěvačky, jako první Moniku Načevu, později i Annu K., z poslední dobu pak třeba Barboru Polákovou. A byl také členem Colorfactory, superskupiny složené ze členů slavných kapel tehdejší pražské nezávislé scény. Kromě toho je však Muchow i skladatelem filmové hudby a dlouhodobě spolupracuje například s Davidem Ondříčkem, v jehož debutu "Šeptej" ztvárnil i jednu z hlavních rolí.

Jak vzpomíná na setkání s legendárním britským dýdžejem BBC Radio 1 Johnem Peelem? Proč pro něj byl pražský koncert My Bloody Valentine, kteří kdysi byli jednou z jeho hlavních inspirací, zklamáním? A proč věří víc zpěvačkám než zpěvákům? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY