Kapela Nebe v novém klipu vypráví "Drama" jednoho vztahu

10.01.2022 08:15 - Hana Bukáčková | foto: Nebe Records

Havířovská pětice Nebe vydala v loňském roce EP "Než v tom zůstaneme sami", z něhož pochází i čerstvý singl "Drama". Frontman kapely Petr Harazin a kytarista Štěpán Petrů si v něm vyměnili své obvyklé role, a tak prvně v historii neslyšíme zpívat Harazina coby hlavního vokalistu. Petrů se navíc stal protagonistou i v klipovém zpracování.

"Příběh písně se na první pohled zdá jako milostné drama, ale ve skutečnosti je obecně o jakýchkoliv vztazích, v jejichž síti prožíváme své životy. Je o vztahu, jenž ztratil jiskru a všechno zlé i dobré už není podstatné, protože to mizí a upadá v zapomnění. Příběh končí. Ten náš má naštěstí happyend. Autorem téhle naší autobiografické písně je Štěpán, a tudíž mi přišlo nejlepší, aby tuhle zpověď nazpíval on, protože takhle to bude nejsilnější," vysvětluje Harazin.

Výsledek je jiný, než jsme u Nebe zvyklí, ale proč ne. Štěpán nemá špatnou barvu hlasu a obou výzev se zhostil velmi dobře, ale jako celek je to takové bez energie, monotónní, asi stejně jako ten vztah, o kterém se v songu zpívá... Co upoutá pozornost, je potetovaná slečna, která je možná výraznější než skladba sama...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY