Simple Plan se vracejí. Klip k "The Antidote" je plný emocí i klišé

30.12.2021 09:57 - Ondřej Hricko | foto: Simple Plan

Kanadské pop-punkové hvězdy Simple Plan jsou po dlouhé pauze zpět. Kvartet (již bez basáka Davida Desrosierse) zřejmě během nadcházejícího roku přispěchá z dosud bezejmennou nahrávkou, a naváže tak na několikaleté studiové ticho. Poslední deskou je totiž "Taking One for the Team" z roku 2016.

Singl "The Antidote" v ničem příliš nepřekvapí. Nabízí přívětivý pop rock se zpěvným refrénem i haldou emocí. Skladba má sice baladický nádech, ale Simple Plan se na ní připomenou i jako kytarová kapela. Píseň o naději vznikla ještě před pandemií, přesto je svým textem - Kanaďané v něm kladou důraz na blízkost druhého člověka - poměrně aktuální.

Vizuálu k songu se ujal televizní a videoklipový režisér z Ukrajiny Jensen Noen, který již dříve spolupracoval s Asking Alexandria, Falling In Reverse či Sevendust. Pro skupinu z Montrealu nachystal snímek plný lásky, naděje, kýče i radosti a zdárně se trefil do charakteru písně i muzikantů samotných.

Pro fanoušky Simple Plan jde o solidní návrat ke kořenům, ke zvuku, který formaci definuje bez experimentů a inovací. Pětiletá pauza jako by vůbec nebyla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY