Tajemný Pan Lynx láká ve vizuálně dokonalém klipu na "Výlety do temnoty"

23.12.2021 07:56 - Ondřej Hricko | foto: Michal Skořepa a Martin "Marty" Šafus

Všestranný umělec Michal Skořepa přichystal na konec letošního roku překvapivé odhalení Pana Lynxe. Nový projekt představil prostřednictvím animovaného videoklipu, na kterém pracoval dlouhý rok a půl. Skořepa se postaral o veškeré kresby a Martin "Marty" Šafus zase o speciální efekty a animaci. A kdo že je Pan Lynx?

"Pan Lynx je někdo, kdo za mnou přišel, aby mi dodal odvahy dělat hudbu právě takto a vůbec se nezabývat tím, jestli to někdo pobere nebo ne. Nejdříve ze všeho mi řekl, abych se vydal do lesa, tedy do něčeho nejistého, mimo svoji komfortní zónu. A já to udělal," vysvětluje jeho tvůrce.

Snímek je geniální přehlídkou originální animace, nápadů a překypuje fantaskní až lovecraftovsky hororovou atmosférou. Propracovanost vizuálu dalece přesahuje běžný domácí standard a jedno zhlédnutí rozhodně nestačí k zachycení všech detailů. Autoři odvedli neuvěřitelnou práci a kandidát na klip roku je nezpochybnitelný.

Jenže nejen video, ale i samotná skladba je exploze originality a nevšednosti. Singl "Výlety do temnoty" v lecčem připomene tvorbu Queens Of The Stone Age, lehce se otře i o epický rock Muse, ale především má jedinečně originální rukopis. Oproti kapele Stroy, v níž byl Skořepa lídrem, navíc překvapuje textem v mateřštině, která ale do celkového konceptu skvěle sedí. Novinka projektu Pan Lynx je prostě brutálním vizuálně-hudebním zážitkem a oslavou všestrannosti Michala Skořepy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY