V adventním kalendáři Rock for People se objevili You Me At Six, Saint PHNX či domácí Skywalker

24.12.2021 14:55 - Ondřej Hricko | foto: Rock for People

Letos jsme se museli spokojit pouze s úspornější verzí hradeckého festivalu Rock for People, přesto byla akce s přízviskem Hope přehlídkou celé řady atraktivních jmen. Příští rok by se ale událost měla nést v duchu nejvelkolepějšího ročníku v historii této festivalové stálice. Během čtyř dnů budou návštěvníky bavit třeba hvězdy punk-rocku Green Day, pop-punkoví velikáni Sum 41 a Fall Out Boy či rockové komety Royal Blood a Biffy Clyro.

Jak už jsme vás informovali na začátku prosince, letos se organizátoři Rock for People vrátili k oblíbenému loupání okének adventního kalendáře, kde si fanoušci mohli každý den smlsnout na jednom novém jméně v line-upu. První okénka kalendáře odhalila koncertní perly Idles, oceňovanou britskou partu Wolf Alice, power-popové duo Hot Milk, hardcore-punkové Being As An Ocean a domácí oblíbence festivalu John Wolfhooker.

K těm nejatraktivnějším nově zveřejněným jménům patří anglický kvintet You Me At Six, jejichž samostatný pražský koncert v únoru 2022 byl kvůli opatřením zcela zrušen. Pro jejich příznivce tak může být účast populární formace v Hradci Králové dostatečnou náplastí. Navíc přijedou s letošní, stále čerstvou deskou "Suckapunch".

Jak je v případě Rock for People zvykem, další jména jsou pestrým multižánrovým průřezem mladé mezinárodní scény. Posluchači žánrových crossoverů jistě ocení talentované Skoty Saint PHNX, kanadské duo Cleopatrick kombinující alternativní rock s rapem, rebela skrývajícího se pod uměleckým jménem Kid Brunswick nebo umělce Two Feet z New Yorku.

Program představí i několik charismatických frontmanek. Moderní pop rock nabídne partička z Nottinghamu As December Falls, energii a dravost zase brightonská stoupající hvězda Yonaka. Do tvrdších vod pak fanoušky vezmou američtí Eyes Set To Kill.

Za zmínku stojí i indie-rockeři Reignwolf, jejichž frontman Jordan Cook bývá svým osobitým projevem přirovnáván k Jacku Whiteovi. Žhavým polínkem v programu může být i autentický a syrově blues-rockový kytarista Ayron Jones nebo nadějná britsko-filipínská umělkyně, nominantka prestižního ocenění BBC Sound of 2020 Beatrice Lausm neboli Beabadoobee, jejíž debut "Fake It Flowers" z loňského roku získal několik ocenění a bodoval v top 10 v UK Charts.

Dalšími účastníky budou metalcoroví mladíci Caskets, londýnští bratři Everyone You Know, post-punkoví Hundredth, britská rocková parta Boston Manor, britský rapper z Northamptonu Slowthai, oblíbenci samotného Eltona Johna Yard Act, indiepopová zpěvačka a domácí zástupci corové scény Skywalker.

Připomeňme, že nadcházející ročník Rock For People se uskuteční od 15. do 18. června 2022. Vstupenky jsou v prodeji na webu festivalu aktuálně za 2 790 Kč na celé čtyři dny. K dispozici jsou rovněž lístky na samostatný den či celofestivalové VIP vstupenky za 5 990 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY