Album "Svět jedniček a nul" zlínské skupiny Premier nabízí místo hitů punk-rockový náboj

27.12.2021 17:45 - Ondřej Hricko | foto: Premier

Premier se jen těžko kdy zbaví nálepky party, která má na kontě jeden velký hit - "Hrobař" -, který v devadesátkách znal asi každý. Kapela neusnula, ale stále pracuje na nových deskách. Ta nejnovější "Svět jedniček a nul" je nástupcem tři roky starých "Hlasolamů".
6/10

Premier - Svět jedniček a nul

Skladby: Punková pohádka, Na sedm jihů, Figurína, Čekání na bad starty, Tanečnice, Zlý časy pominou, V unisonu, Italská, Svět jedniček a nul, Pondělní ráno
Vydáno: 5.10.2021
Celkový čas: 31:08
Vydavatel: kapela

Formace Premier prošla mnoha personálními obměnami a z původní sestavy zůstali pouze basák Dan Hrnčířík a zpěvák Jarda Bobowski, kteří jsou tak jedinými pamětníky slávy vydobyté v devadesátkách hitem "Hrobař". Nyní se kapela vrátila do ostravského studia Citron, kde kdysi nahrála i známou pecku. Produkce se ujal její další člen Jaroslav Mikoška.

Novinka "Svět jedniček a nul" má výrazný punk-rockový náboj, ale stále klade důraz na melodiku, jak ostatně ukazuje úvodní píseň "Punková pohádka". Kromě vyloženě svižných kusů, kterých je na albu většina, umí skupina potěšit i dobrou baladou "Na sedm jihů". Pánové naštěstí disponují schopným textařem, spisovatelem a básníkem Jaroslavem Irovským. Ten dobře vystihuje polohu muzikantů a připravuje jim nostalgií okořeněné verše zasloužilých matadorů klubové scény. Je také autorem názvu desky a zároveň titulní písně o lehce skeptickém pohledu na digitalizaci světa. Bez povšimnutí by neměla zůstat možná nejhitovější pecka "Tanečnice" se silným refrénem a punkovým tempem.

Kapela Premier žije, skládá a stále platí za zkušenou a poctivou partu s láskou k hudbě, "Svět jedniček a nul" ale návrat na vrchol určitě nepřinese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY