Podívejte se na intimní koncert Olivie Rodrigo

22.12.2021 10:59 - Honza Balušek | foto: Kerrang!

O sérii tiny desk koncertů od NPR Music jsme na musicserveru už několikrát psali a určitě budeme i v budoucnu. Krátké sety v intimním prostředí a (většinou) bez diváků mají svou krásu, i když v covidové době jsme si na obdobná představení tak trochu zvykli. U tohoto formátu jde ale přece jen o volbu, ne o nutnost, a když to všechno navíc vyjde tak pěkně jako třeba u Olivie Rodrigo, jde vždy o krásně strávených patnáct až dvacet minut.

Slečna Olivia letos vydala skvělý debut "Sour" a asi ani ona sama nečekala, jaký šrumec se okolo něj odehraje. Na nadšení fanoušků i kritiků navázalo ohlášení turné, které bylo okamžitě vyprodané, čímž si ale zpěvačka své příznivce poněkud naštvala. Rozhodla se totiž hrát v menších prostorech o pár tisícovkách návštěvníků, přičemž by mnohde nebyl problém naplnit arény. Zdůvodnila to tím, že nechce úplně přeskočit úvodní fázi své kariéry a chce navázat intimnější kontakt s publikem, což v halách pro desítky tisíc lidí až tolik nejde.

Vystoupení pro Tiny Desk (Home) Concert je intimní zcela, diváci totiž absentují. Čtveřice písniček ("good 4 u", "traitor", "drivers license" a "deja vu") ale i tak nádherně rezonuje. Hlavní hvězdu doplňuje čtyřčlenná dívčí kapela a na všech zúčastněných je vidět, jak je to baví. Snad se ta radost z hudby přenese i na vás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY