Dalibor Janda ON AIR: Na Kapitánovi Demo mě baví, že si ze sebe umí udělat srandu

21.12.2021 11:39 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

V osmdesátých letech patřil Dalibor Janda mezi nejpopulárnější hudebníky na české scéně, o čemž svědčí skutečnost, že ve třech po sobě jdoucích rocích zvítězil v tehdy ostře sledované anketě Zlatý slavík. V následujících dekádách se autorsky trochu odmlčel, ale řada z jeho dřívějších hitů si znovu našla cestu do rozhlasového éteru. V nedávné době pak překvapil svým duetem s Kapitánem Demo v písničce "Půjdeme domů a budeme někoho pomlouvat". O tom, jak k této spolupráci došlo, ale i jak vzpomíná na roky svojí největší slávy, se rozpovídal v dalším vydání On Air.

Jak vznikly jeho slavné písně jako "Hurikán" nebo "Žít jako kaskadér"? Jak se tehdy v komunistickém Československu dostal k elektronickým bicím Simmons SD 8, jejichž zvuk byl pro jeho písně typické? A proč má na zahradě zmenšeninu Cheopsovy pyramidy? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY