Dave Navarro kvůli drogám promeškal konkurz u Guns N' Roses

22.12.2021 15:18 - Ondřej Kocáb | foto: Bryan Steffy

Dave Navarro je známý především jako zakladatel a kytarista americké rockové kapely Jane's Addiction, případně také jako kytarista Red Hot Chili Peppers z poloviny devadesátek, kdy nahradil Johna Fruscianteho a s kalifornskou partou nahrál desku "One Hot Minute". Jeho hudební kariéra se však po prvním rozpadu jeho domovské formace mohla vyvíjet zcela jinak.

V podobné době, v jaké Jane's Addiction poprvé přerušili činnost, se problémy hrnuly také na rockové velikány Guns N' Roses. V té době od nich odešel kytarista Izzy Stradlin a pro frontmana Axla Rose byl coby nástupce první volbou právě Dave Navarro. On sám v nedávném rozhovoru přiznal, že zmeškal hned několik příležitostí a konkurzů. Důvod byl jednoznačný: drogy.

"Axl opravdu chtěl, abych se ke skupině připojil. A skoro každý den jsme mluvili o nápadech a o tom, jak by se mnou mohli spolupracovat," prozradil čtyřiapadesátiletý muzikant z města Santa Monica a dodal: "Nicméně v tomto období života jsem prostě nebyl dostatečně přítomen, abych to zvládl. Měl jsem s kapelou schůzku, na kterou jsem nakonec ani nedorazil, protože jsem v té době byl ponořený v drogové závislosti. Nemohl jsem se tam v tomhle stavu ukázat."

"Prostě se to seběhlo jinak. Hrál jsem v Chili Peppers. A kupodivu si později basák Flea zahrál na turné s Jane's Addiction a nakonec jsme se tam potkali i s dalším baskytaristou Duffem McKaganem z GNR," uzavřel Navarro. S Guns N' Roses si nakonec zahrál ve skladbě "Oh My God" ze soundtracku k filmu "Konec světa" v roce 1999.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY