"My Sweet Lord" George Harrisona má nový videoklip. Je plný hvězd hudebních i filmových

20.12.2021 18:18 - Jiří V. Matýsek | foto: Evita

V loňském roce oslavilo zásadní trojalbum "All Things Must Pass" ex-Beatla George Harrisona kulatou padesátku, letos vyšla nabitá výroční reedice (je mimochodem nominována na Grammy za nejlepší boxset) a nyní se hitový singl "My Sweet Lord" dočkal svého prvního oficiálního videoklipu. A hned pořádného, ne jen nějaké kompilace archivních záběrů a fotek, jak se to často u tohoto typu vzpomínkových klipů děje. Plocha více než sedmi minut patří krátkému filmu, který dává jasně na srozuměnou, že Harrisonův odkaz je stále živý.

Sledujeme v něm dvojici metafyzických agentů jakési organizace, kteří jsou vysláni, aby prošetřili události, které "nejsou vidět. Po pátrání v podivně pokřivené knihovně je kroky zavedou do kina, kde diváci sledují film o Harrisonovi. Agenti odcházejí s nepořízenou, divákovi je jasné, že je to právě to, co Harrisona obklopovalo, jeho zvláštní aura, která všechny události způsobila.

Podstatnější než vratký děj je nicméně to, že se do snímku podařilo dostat celou řadu známých a povědomých tváří. Šéfem agentů, které ztvárňují Fred Armisen a Vanessa Bayer ze Saturday Night Live, je Mark Hamill, po cestě na místo zahlédnou dlouholetého Harrisonova spolupracovníka Jeffa Lynnea z E.L.O., v kině sedí Ringo Starr a Joe Walsh, mihne se Weird Al Jankovic, režisér Taika Waititi, Harrisonův syn Dhani a spousta dalších. Jak poznamenal režisér videa Lance Bangs (dělal mimo jiné klipy pro Green Day nebo R.E.M.), natáčení bylo "jednou z nejvíce naplňujících zkušeností", které měl ve své kariéře možnost prožít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY