Jethro Tull vyprávějí v klipu k folkovému singlu "Sad City Sisters" příběh jedné panenky

12.12.2021 08:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

S blížícím se vydáním dlouho očekávaného nového alba "The Zealot Gene" britských folk-prog-rockových veteránů Jethro Tull je tu i další nová skladba. Po spíše rockově střiženém prvním znepokojivém singlu "Shoshana Sleeping" je tu křehká folkárna "Sad City Sisters". Akustická kytara a mandolína se tu prolínají s akordeonem, zvonivý zvuk a vzdušnou melodii dokreslují tóny flétny, té klasické i příčné, která je tradičně v rukou frontmana Iana Andersona.

K písni vznikl doprovodný vizuál, který se pohybuje na pomezí lyric videa a klasického hudebního klipu. Sledujeme v něm příběh hadrové panenky, která jde z ruky do ruky. Některé jí vrací její ztracenou podobu, v jiných se stává objektem k focení či umělecké tvorbě, další ji zase ničí. Prosté, ale funkční dílo vzniklo v režii Sama Cheginiho.

Na nový studiový počin pod hlavičkou Jethro Tull se čekalo osmnáct let, od roku 2013, kdy vyšla vánoční deska "The Jethro Tull Christmas Album". Novinka "The Zealot Gene" vyjde 28. ledna 2022 a nabídne dvanáct nových skladeb. Vyjde na CD, 2LP a digitálně, k dispozici bude i deluxe verze na 3LP, na níž budou navíc ještě demoverze songů. Připravena je varianta 2CD + Blu-ray disku s 5.1 mixem alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY