Sebastian překvapuje. V novince "LALALA" je temný, ale stále chytlavý

08.12.2021 19:02 - David Böhm | foto: Radek Kudláček

Již před šesti lety se na domácí hudební scénu uvedl Sebastian optimistickou hitovkou "Toulavá". V loňském roce přešel k české pobočce Universal Music a u ní vydané singly "Prach" a "Stačí jen málo" naznačily, že chce nabízet dospělejší tvorbu.

Aktuálním kouskem "LALALA" dělá za svými začátky tlustou čáru. V textu pojednává o ztrátě sebedůvěry a pochybnostech, které rozsévají hlasy v jeho hlavě. Potemnělou kytarovou melodii v refrénu doplňuje energický taneční beat, který však zní poněkud povědomě - o produkci songu se totiž postaral ODD.

K písni vznikl také patřičně vážný doprovodný klip. V něm se dvojce Tomáš Falcon Vorel a Jan Strach postarali o podívanou na motivy filmu "Donnie Darko". Mysteriózní video vyobrazuje našeptávající hlasy jako postavy s různými, mimo jiné i králičími maskami. "Masky symbolizují to, že našeptávat ti může vlastně kdokoliv," dodává zpěvák, kterého v klipu pod maskami doprovodila jak kapela, tak zmíněný, za pseudonymem ODD schovaný Ondřej Turták. Snímek vznikl v historické budově na pražském Malostranském náměstí.

Pokud snad mají fanoušci pocit, že Sebastian s novými skladbami spíše šetří, přichází s vysvětlením: "Písničky jsem psal, ale pokud z nich necítím to, co potřebuji, tak je často ani nedodělávám. Zároveň jsem někdy zklamaný z toho, že se občas věci nevydaří tak, jak si člověk představuje, nicméně současná doba je složitá pro spoustu z nás a je třeba se s tím prostě porvat." Nutno dodat, že v novince se s tvůrčím blokem popral se ctí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY