Um i sebevědomí se snoubí ve vánočním duetu Roba Opatovského a Ondřeje G. Brzobohatého "Poďme si priať"

09.12.2021 12:55 - Milan Menčík | foto: Jakub Chochula

Na slovensku patří Robo Opatovský mezi nejpopulárnější představitele středního proudu. Letos slaví padesáté narozeniny a pro své fanoušky přichystal dárek v podobě už čtvrtého vánočního alba, tentokrát pod názvem "Šťastné a veselé". Jeho součástí je i duet "Poďme si priať" s Ondřejem Gregorem Brzobohatým a Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu.

Zatímco už loni odprezentoval singl "Snehuliak" se svojí dcerou Hankou (připomenout si ho můžete pod článkem), na duet s Ondřejem došlo až letos. Doba jim přitom do karet moc nehrála. "Když mi Oľga Šifrová poslala text skladby, měl jsem pocit, že je to přesně ono. Toto budou dva zpěváci, kteří si navzájem přejí. Přejí si, aby mohli pokračovat v tom, co milují, mohli zpívat a tvořit," říká Opatovský.

On dodává skladbě lehkost, Brzobohatý zase sebevědomí. "Robo nazpíval svoji část na Slovensku a já tu svou v Praze, protože jsme se pro velké pracovní vytížení nemohli potkat ve studiu a jinak by se to nedalo zvládnout," prozradil Ondřej a dodal: "Potkali jsme se až v prostorách zámečku, kde jsme natáčeli videoklip, a zafungovalo to velmi dobře. Je mezi námi vzácná symbióza."

Tento fakt je dobře cítit i z výsledného snímku, který režírovala Oľga Záblacká. Ano, ta Záblacká, kterou je možné slyšet v dávném hitu z filmu "Fontána pre Zuzanu" "Poďme spolu lietať", který natočila s Vašo Patejdlem. Výjimečný punc dodává této skladbě právě orchestr pod vedením Toniho Popoviče. A ta závěrečná kapka retro nádechu je přesně tou ingrediencí, která je v tomhle díle na svém místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY