The Cure v říjnu 2022 vystoupí v Praze, přivezou i The Twilight Sad

06.12.2021 13:34 - Ondřej Kocáb | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Britská kapela The Cure oznámila plány na rok 2022. Kromě již dříve ohlášených dvou alb, na které snad konečně po osmnácti letech dojde, bude hlavní náplní koncertování. To se bude týkat především Evropy, kde je připravené turné se čtyřiačtyřiceti termíny. A jednou ze zastávek bude i pražská O2 arena, kam formace dorazí 24. října. A nebude v tom sama, jako host vystoupí skupina The Twilight Sad.

Legendární formace vznikla už v roce 1976. Její katalog vyplňuje třináct studiových alb a několik desítek singlů. Aktuální sestavu tvoří Robert Smith (vokály a kytara), Jason Cooper (bicí), Roger O'donnell (klávesy), Reeves Gabrels (kytara) a pravděpodobně také Simon Gallup (basová kytara), jenž sice před časem naznačil odchod, ten však po pár týdnech popřel. Do České republiky se kapela vrátí tři roky po vystoupení na Colours of Ostrava, poslední pražský koncert se konal již koncem roku 2016.

Turné odstartuje 6. října v Lotyšsku, konec je naplánován na 11. prosince ve Wembley. Jako support s sebou vezmou skotské post-punkery The Twilight Sad. Ti se publiku naposledy připomněli v roce 2019 kritiky velmi kladně přijatým albem "It Won't Be Like This All the Time". V Česku naposledy zahráli právě s The Cure před pěti lety. Vstupenky jdou do prodeje ve čtvrtek 9. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY