Rock For People 2022 přivítá také Idles nebo Wolf Alice

05.12.2021 12:18 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Festival Rock For People se pomalu připravuje na doposud největší ročník. Poprvé se bude konat jako čtyřdenní a nabídne vystoupení hvězdných kapel jako Green Day, Fall Out Boy, Biffy Clyro nebo Weezer. Mnoho interpretů však stále nebylo oznámeno, a proto si pořadatelé pro návštěvníky připravili speciální adventní kalendář, ve kterém jim každý den od 1. do 24. prosince nabídnou jedno nové jméno.

Hned první den odhalili jeden z největších koncertních taháků. Punkoví Idles jsou v současnosti jedním z nejskloňovanějších jmen britské punkové scény. Navíc do Hradce Králové přivezou i svou čerstvou desku "Crawler", jež u většiny kritiků získala velmi kladné hodnocení. Idles se do Festivalparku podívají již potřetí.

Dalším bonbónkém z adventního kalendáře jsou Wolf Alice. Rovněž britská parta letos oslnila posluchače deskou "Blue Weekend" a do České republiky se podívá také potřetí, poprvé však půjde o festivalové vystoupení.

Z Británie dorazí dále power-popová parta Hot Milk. Chybět nebude i něco tvrdšího. Hardcore punk z Kalifornie přivezou Being As An Ocean. A zatím jedinou českou stopou v kalendáři jsou John Wolfhooker. Talentovaná pražská formace o sobě v poslední době dala vědět hlavně singlem "Tidal Wave", ve kterém si zahostoval Ben Cristovao. Zaznějí však i skladby z chválené desky "313".

Rock For People 2022 se uskuteční od 15. do 18. června. Čtyřdenní vstupenky jsou stále v prodeji, kapacita je však podle organizátorů zaplněna již z 85 %.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY