Tears For Fears v klipu "No Small Thing" vyzdvihují důležitost svobody

04.12.2021 15:29 - Dan Hájek | foto: Frank W. Ockenfels III

Jak jsme již informovali, ke konci února roku 2022 se po mnoha letech konečně dočkáme nové řadovky Tears For Fears. Ta se bude jmenovat "The Tipping Point" a po titulní skladbě na ni teď láká singl "No Small Thing", který bude celou kolekci otevírat.

Začíná zcela nenápadně, coby akustická dylanovka, která však s přibývajícím časem nabírá na instrumentaci a své dramatické členitosti, hudebně pak graduje v jakési vlastní teorii chaosu. Roland Orzabal a Curt Smith připouštějí inspiraci folkem šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Roland dokonce vzpomíná, jak si spolu kdysi v roce 2020, kdy se hlouběji nořili do příprav této desky, po skoro dekádě znovu sedli na jednom místě a společně jamovali s akustickými kytarami. "No Small Thing" pojednává i o pocitu svobody.

Doprovodné černobílé video režíroval Vern Moen. Vsadil na důkladnou rešerši historických milníků (včetně mnoha přírodních katastrof, které lidstvo nejednou potrápily), v kontrastu tu pak jsou nově natočené záběry, které ctí klid přírodní rovnováhy. Nechybějí ani archiválie obou hlavních aktérů. Jako komplet to do sebe zapadá a podporuje sdělení textu. Ve výsledku je to poměrně razantní návnada na chystanou studiovku, jež nese čitelný rukopis této dvojice.

Připomeňme, že album "The Tipping Point" od Tears For Fears doputuje do obchodů v pátek 25. února a v základní verzi přinese tuto desítku skladeb: No Small Thing, The Tipping Point, Long Long Long Time, Break The Man, My Demons, Rivers of Mercy, Please Be Happy, Master Plan, End of Night, Stay.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY