Chinaski slaví čtvrtstoletí fungování rozsáhlým výběrem

30.11.2021 14:20 - Milan Menčík | foto: Tomáš Beran

Chinaski v létě stihli se svým speciálním koncertem objet snad všechna větší česká města. Na zimu měli naplánované adventní koncerty pod širým nebem, které se však ze známých důvodů konat nemohou. Bylo tak potřeba vymyslet, jak tedy jinak oslavit čtvrtstoletí své existence, a nakonec je z toho kompilace "Na vlnách spolu tělem i duší".

Chinaski - Na vlnách
© Universal Music
Skupina už výběrovek v minulosti vydala několik, vzpomeňme třeba na "Premium", "20 let v síti" nebo vinylové "Love songs". Aktuální sbírka je rozhodně nejrozsáhlejší, na čtyřech discích (pojmenovaných "Na vlnách", "Spolu", "Tělem" a "I duší") zájemci najdou hned 66 kousků. Vedle největších hitů tak zbyl dostatek prostoru i na méně profláklé skladby.

"Jelikož na velký koncert nebyl v této pohnuté době čas, rozhodli jsme se oslavit 25 let kapely vydáním bestofky 'Na vlnách spolu tělem i duší'. Je to ultimátní výběr 66 písní, které jsou pro nás nějakým způsobem typické," říká frontman Michal Malátný.

Zatímco kompakty jsou k mání už nyní, vinylová verze pro fajnšmekry bude k dispozici na jaře. I když 4CD neobsahuje žádnou novinku, formace na novém materiálu kvůli dostatku času intenzivně pracuje. Odprezentovat by ho chtěla na letních festivalech. Tak snad jí bude dopřáno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY