Hvězdy spojily síly a pro dobrou věc přezpívaly Neckářovu vánoční píseň "Andělé strážní"

29.11.2021 15:12 - Hana Bukáčková | foto: David Švarc

Začal advent a roztrhl se pytel s vánočními skladbami. Jednu takovou nazpívalo tucet známých českých umělců pod taktovkou Jana Neckáře. Společně chtějí podpořit aktivity dobročinné organizace Člověk v tísni, konkrétně její e-shop Skutečný dárek. Václav Neckář, Marta Kubišová a Marie Rottrová se po letech setkali ve studiu a spolu s dalšími osobnostmi české hudební scény nazpívali nádhernou předvánoční píseň "Andělé strážní".

Song vyšel už v roce 2014 na Neckářově albu "Mezi svými". Text, za kterým stojí Jan Fischer, připomíná, že i v těžkých časech nad námi stojí andělé strážní a že naděje a víra jsou stále s námi. Tato slova jsou o to aktuálnější ve chvíli, kdy se Česko potýká s krizí a mnoho lidí se nachází na pokraji sil. Pandemie covidu-19, tornádo na Moravě nebo ekonomické potíže trápí nemalou část veřejnosti. Skladba by tak měla povzbudit všechny, kteří si procházejí nelehkým obdobím. Každý zkrátka potřebuje svého anděla strážného a věřit v lepší zítřky.

V písni krom výše jmenovaných zpívají dále Klára Vytisková, Tomáš Klus s Tamarou, Jiří Macháček, Milan Cais, Emma Smetana s Jordanem Hajem, Tereza Mašková a Shopaholic Nicol. Je to pestrá kombinace interpretů, jež propojuje starou a mladou gardu naší muzikantské scény. A všichni zpívají citlivě, bez patosu a kýče. Oproti původní kompozici došlo ke zrychlení tempa, díky vrstvení hlasů song postupně krásně roste. Klip je sestřihem záběrů z nahrávacího studia, z kterých čiší příjemná atmosféra, která pohladí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY