Simu Magušinovou hanobili za její víru. "Sonety" jsou krásnou (byť nechtěnou) odpovědí

30.11.2021 18:01 - Milan Menčík | foto: Sima Magušinová (Martausová)

U našich východních sousedů byl v minulých dnech velkým tématem útok novinářů deníku SME na křesťanské vyznání jedné z nejpopulárnějších tamních zpěvaček Simy Magušinové (za svobodna Martausové). Žila tím sféra politická i showbyznysová. Sama hudebnice konkrétní čin nijak nekomentovala a až několik dní poté vložila na svůj facebookový účet tento status:

Sima Magušinová a kniha
© archiv zpěvačky
"Ďakujem Pánu Bohu za každý deň, v ktorom môžem vidieť maličkosti potešujúce dušu, za to že vieme ľúbiť aj odpúšťať, že máme všetci možnosť rásť do hĺbky v každej situácii (ak chceme), za to že vidím, chodím, tvorím a delím sa o piesne s vami, za to že máme okolo také krásne hory."

Přiložila k němu fotku s knihou, kterou právě čte a která má výmluvný název "Liečiť zlo láskou". A i když to tak dopředu nemyslela, i nyní zveřejněné lyric video k písni "Sonety" může mít pro svá hluboká slova a nádhernou atmosféru charakter odpovědi či reakce ve smyslu oni po mně kamenem, já po nich chlebem. A dvojitým. Je to ta nejlepší reakce, která mohla v dnešní tak rozhádané době přijít.

Klid, rozvážnost a láska. Tyhle faktory by měly přitahovat i lidi, kteří mají jinak k jakékoli víře na míle daleko. Jednoduchost a prostota videa spolu s výmluvným zpěvaččiným úsměvem je přesně tím lékem, co naše duše nyní nejvíc potřebují. Krásnou aranž pro smyčcové kvarteto napsal Adrián Harvan a basa Michala Šelepa skladbu dovádí do kouzelného celku. Díky za ni.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY