Metallica otevírá svůj "Black Box", virtuální archiv se vzácným obsahem

26.11.2021 15:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Loudwire

Metallica letos slaví třicet let od vydání svojí komerčně nejúspěšnější desky. Kromě reedice takzvaného "Černého alba", které kromě klasické varianty na několika nosičích dostalo také podobu nabitého boxu, a také bohatého výběru coverů písní z oné nahrávky připravila pro fanoušky virtuální archiv s hromadou exkluzivního obsahu.

"Když jste v oboru čtyřicet let, pár věcí se vám podaří nasbírat!" uvedla kapela v prohlášení a dodala: "Po celou dobu jsme my čtyři schovávali spoustu upomínek, fotografií, kusů oblečení, náčrtků a tak dál, hromadili jsme je na půdách, v garážích a skladištích. Ale s tím je teď konec a my jsme celí natěšení, že můžeme představit Metallica Black Box."

Podle slov slovutné formace se bude stránka metallicablackbox.com v průběhu následujících "dnů, týdnů, měsíců a let" nořit hlouběji a hlouběji do archivů, zvuků, vizuálů, nástrojů a dalších memorabilií. V současné době se celý projekt soustředí na období kolem vzniku "Černého alba". Obsah je po registraci přístupný zdarma, placené jsou například streamy vybraných koncertů z turné, které slavnou kolekci propagovalo. Do budoucna budou na webu zpřístupněny další sekce, jako je Galerie nebo Retrospektiva.

Pro pořádek doplňme, že by Metallica měla příští rok 22. června zahrát na letišti v Letňanech v Praze. Kromě ní v rámci akce Prague Rocks vystoupí třeba Five Finger Death Punch, Steel Panther nebo Red Fang.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY