ABBA uhájila vedení v albovém žebříčku, Mirai odstartovali na druhé příčce

25.11.2021 08:00 - Josef Martínek | foto: Beáta Máthé

Tuzemská rádiová hitparáda hlásí staronovou vítězku - po týdenním půstu se do čela vrací Dua Lipa s "Love Again". Albový triumf obhájila ABBA, jejíž po čtyřiceti letech vydaná studiovka "Voyage" za sebou nechala i žhavou novinku od Mirai. Zlatým slavíkem ověnčená kapela startuje s "Maneki Neko" na dvojce.
Dua Lipa - Love Again
© Warner Music
RÁDIA - Hit "Love Again" je stálicí těchto týdnů, Dua Lipa se s ním na medailových příčkách drží už devět týdnů po sobě. Po minulém stříbrném stupínku přidává nyní celkově třetí prvenství. Zpěvačku čeká na jaře příštího roku turné k loňskému albovému trháku "Future Nostalgia", z něhož písnička pochází. V České republice se sice nezastaví, v několika sousedních zemích však ano. V létě pak bude patřit k headlinerům maďarského festivalu Sziget.

Už od jarních měsíců se v žebříčku setkáváme s písní "Ještě jednu noc" od skupiny Jelen. V top desítce se nepřetržitě pohybuje čtyřiadvacet kol a současnou dvojkou vyrovnává svoje maximum. Její oblibu potvrzuje také nominace v anketě Český slavík, kde se dostala mezi tři nejlepší skladby podle posluchačů rádia Impuls.

Zmíněnou cenu nakonec získal Marek Ztracený se songem "Moje milá", který je aktuálně čtvrtý nejhranější. Připomeňme, že hudebník ze Šumavy si obnovenou anketu zcela podmanil, stal se totiž i Zpěvákem roku a zároveň Absolutním slavíkem.

Na bronzovém stupínku zůstal Ed Sheeran s "Bad Habits". V top pětce boduje také Adele s "Easy On Me", singlem z pár dní staré albové novinky "30", která sklízí nadšené recenze a podle prvních statistik se i výborně prodává.

Minulá vítězka Minelli klesla s "Rampampam" na šestku. Rychle se do elitní desítky prosadila skupina Kryštof s "Do nebe se propadám". Další singl z říjnové studiovky "Halywůd" se ve svém čtvrtém kole posouvá z patnáctky na číslo osm.

Razantně si polepšila Olivia Rodrigo, popová kometa tohoto roku, která zabodovala i v čerstvě zveřejněných nominacích na Grammy. S "Good 4 U" získala k dobru hned čtyřiapadesát pozic a zakotvila na desítce.

Z novinek dopadla nejlépe "Tell It To My Heart" italské produkční formace Meduza s hostujícím písničkářem Hozierem, startuje jako jednapadesátá nejhranější. James Arthur následuje s "SOS" o dvě příčky níž, osmdesáté páté místo si zabrali Emma Smetana a Jordan Haj s "By Now".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Love Again
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Ed Sheeran - Bad Habits
  4. Marek Ztracený - Moje milá
  5. Adele - Easy On Me
  6. Minelli - Rampampam
  7. Coldplay - Higher Power
  8. Kryštof - Do nebe se propadám
  9. Mirai - Volám
  10. Olivia Rodrigo - Good 4 U


Abba - Voyage
© Polar Music
ALBA - První příčka albového žebříčku zůstává v držení legendy jménem ABBA. S albem "Voyage" odrazila švédská čtveřice i nápor novinky od Mirai, čerstvých zlatých slavíků v kategorii skupin.

Jejich nahrávka "Maneki Neko", kterou muzikanti před pár dny v pražském Rock Café pokřtili, startuje na druhé pozici. Pro kapelu z Frýdku-Místku jde o jednoznačně nejlepší albový start - debut "Konnichiwa" začínal svého času jako jedenáctý, druhá studiovka byla před dvěma roky při svém uvedení sedmá.

O jedno místo si pohoršil Ed Sheeran s "=", nahoru naopak zamířil Miro Žbirka, s nímž se minulý týden veřejnost oficiálně rozloučila. Výběr "The Best Of Miro Žbirka" stoupá o čtyři příčky na bramborový post. Na pětce následuje Vladimír Mišík s oceňovaným "Nočním obrazem".

Na začátku páté desítky se sešly novinky tří výrazných osobností. Jako jednačtyřicátá odstartovala Taylor Swift s novou a rozšířenou podobou své čtvrté studiovky "Red" z roku 2012, v názvu doplněnou podtitulem "Taylor's Version". Za ní začíná Dave Gahan s nahrávkou "Imposter", kterou dal frontman Depeche Mode dohromady s producentem Soulsavers. Třiačtyřicátý je Eric Clapton s akustickým počinem "The Lady In The Balcony: Lockdown Sessions".

Britská dívčí skupina Little Mix si s "Between Us" při svém vstupu do žebříčku rezervovala padesátý čtvrtý řádek, šedesátou osmou pozici si přisvojili Bruno Mars a Anderson .Paak ve společném projektu Silk Sonic. Jejich prvotina se jmenuje "An Evening with Silk Sonic".

Top 10 - alba:
  1. Abba - Voyage
  2. N Mirai - Meneki Neko
  3. Ed Sheeran - =
  4. Miro Žbirka - Meky - The Best Of Miro Žbirka
  5. Vladimír Mišík - Noční obraz
  6. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  7. Viktor Sheen - Barvy
  8. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  9. Kryštof - Halywůd
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY