Deska "30" od Adele se jen tři dny po vydání stala nejprodávanějším albem roku v USA

25.11.2021 14:34 - Ondřej Kocáb | foto: Columbia Records

Teprve minulý týden vydala Adele své čtvrté studiové album "30", přesto už boří rekordy. Během pouhých tří dnů od vydání se nahrávka v Americe stala tou letos vůbec nejprodávanější. Překonala tak dlouho vedoucí počin "evermore" od Taylor Swift, jenž vyšel již koncem roku 2020 a jehož se od ledna prodalo na čtyři sta šedesát tisíc kusů.

Svou americkou kolegyni Britka následně překonala také v největších prodejích v prvním týdnu po vydání alba. Tomuto žebříčku letos doposud kralovalo "Red (Taylor's Version)" s téměř třemi sty sedmdesáti tisíci nosiči.

Podle Billboardu se během prvních tří dnů prodalo přes pět set sedmdesát tisíc kusů "30". To ovšem nezahrnuje streamy, v nichž Adele taktéž v posledních dnech kraluje. Finální výsledky za celý týden budou zveřejněné v pondělí 29. listopadu. Zpěvačka z West Norwoodu s aktuální nahrávkou navíc útočí na třetí číslo 1 v žebříčku Billboard 200. To se jí povedlo již s kolekcemi "25" (2015) a "21" (2011).

Ne všem však přijde důležité si desku ihned poslechnout. Své o tom ví australský novinář Channelu 7 a hostitel pořadu Weekend Morning Matt Doran, jenž se dopustil nevídaného omylu, jehož následkem byl podle některých zdrojů suspendován. Během exkluzivního rozhovoru, kvůli němuž letěl za Adele ze Sydney do Londýna, se přiznal, že album ještě neposlouchal, ačkoliv mu bylo zasláno ještě před oficiálním vydáním. To hudební hvězdu, mírněji řečeno, rozladilo, načež se vydavatelství Sony rozhodlo interview vůbec nezveřejnit, ačkoliv celé tohle setkání vyšlo label na téměř milion dolarů. Podle moderátora šlo o nejdůležitější mail, který kdy přehlédl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY