Sziget 2022 představuje headlinery: Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon

23.11.2021 14:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Maďarský festival Sziget se vrací po dvouleté pauze ve velkém stylu s první vlnou oznámených hvězd. Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon jsou prvními headlinery, kteří se představí na příštím ročníku Szigetu. V první vlně pořadatelé přidávají do programu festivalu konaného na Ostrově svobody v centru Budapešti řadu světově známých a nastupujících hudebníků, enigmatickou Little Simz, enfant terrible britského rapu slowthaie, skotského písničkáře Lewise Capaldiho, skandinávský klenot sad-boy rapu Yung Leana a mnoho dalších.

Sziget je více než hudební festival, Sziget je Ostrovem svobody a mimořádný výlet za hranice všedních dní, kde návštěvníci zažívají radost z objevování a dobrodružství! Kromě celofestivalových permanentek jsou nyní v prodeji také varianty pro třídenní návštěvu festivalu a řada ubytovacích možností. Více informací najdete tady.

Se zvěstmi o zbrusu novém albu přichází Arctic Monkeys, jedna z největších kapel na světě, která svou sedmou studiovou nahrávku představí právě na Szigetu. Kvartet z anglického Sheffieldu, jenž naposledy koncertoval v roce 2019, už oznámil několik zastávek svého evropského turné a Sziget tak bude jednou z prvních možností, jak nové písně party okolo frontmana Alexe Turnera slyšet.

Mezinárodní popová hvězda a kritikou oceňovaná zpěvačka Dua Lipa vystoupí na Ostrově svobody se svými hity z úspěšné desky "Future Nostalgia". Grammy ověnčené album z loňského roku bylo nejdéle hrajícím číslem 1 v globální hitparádě Spotify a s řadou popových hitů jako "New Rules", "IDGAF" nebo "One Kiss" je Dua Lipa zaručeným zážitkem pro všechny návštěvníky Szigetu.

Trojici potvrzených headlinerů doplňují rockeři Kings Of Leon. Kapela bratrů z amerického Nashvillu je léta zásadním účastníkem všech velkých festivalů a zajistí, že i příští Sziget vybuchne pravou rock’n’rollovou energií. Letos vydali jako první kapela na světě nové album "When You See Yourself" ve formě NFT a s písněmi známými po celém světě jsou zaručeným hitem Szigetu 2022.

Společně s headlinery vystoupí na Szigetu 2022 bohatý zástup nejzajímavějších umělců, které svět v současnosti nabízí. Mezi nimi například skotská soulová superstar Lewis Capaldi, kritikou oceňovaná rapperka Little Simz, renomovaný producent a DJ Caribou, elektronická senzace Jon Hopkins, vyzdvihovaná newyorská rapperka Princess Nokia, švédský sad-boy Yung Lean, belgický rapper Stromae, v Česku mimořádně oblíbený Woodkid a mnoho dalších.

Sziget se vrátí v roce 2022 mezi 10. a 15. srpnem. První vlna vstupenek je již nyní v prodeji od 195 €. Více informací o vstupenkách najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY