Ghost se příští rok vrátí do Prahy

23.11.2021 12:05 - Ondřej Hricko | foto: Ghost

Švédská formace Ghost ohlásila pro rok 2022 své dosud největší evropské turné, které se v Česku zastaví 24. dubna v O2 areně. Vůbec poprvé se tak v roli headlinera pokusí zdolat největší pražský koncertní prostor. Naposledy u nás zahrála v roce 2019 v tehdy nově postaveném O2 universu. Formace evropským turné naváže na společnou šňůru s dánskými Volbeat, se kterými zkraje příštího roku projedou USA.

Ghost založil v roce 2006 Tobias Forge, který je v současnosti jediným původním členem a autorem veškeré tvorby kapely. Aktuálně se frontman skrývá za maskou zlověstného duchovního Papa Emerita IV., který by měl ozdobit svou tváří očekávané nové album. Dosud skupina vydala čtyři desky, přičemž poslední "Prequelle" vyšla v roce 2018 a za svou kvalitu byla odměněna nominací na cenu Grammy. Naposledy o sobě dala vědět novou písní "Hunter's Moon" k soundtracku k hororovému filmu "Halloween Kills".

Společně s maskovanými Ghost dorazí také britská parta Uncle Acid And The Deadbeats a duo Twin Temple. Uncle Acid And The Deadbeats razí těžkotonážní ponurý heavy rock. Fungují od roku 2009 a jejich posledním počinem je kritiky dobře hodnocený "Wasteland" z roku 2018. Pozornost si zasluhuje i druhý předskokan, duo Twin Temple, které tvoří manželé Alexandra a Zachary Jamesovi. Společně čerpají z kořenů doo-wop hudby 50. let okořeněné satanistickými motivy. Pro fanoušky Ghost půjde jistě o lákavý předkrm.

Ceny vstupenek, které budou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 26. listopadu, se pohybují od 990 Kč do 1 690 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY