Radek Banga posílá lidem do oken "Sněhovou vločku"

21.11.2021 14:44 - Milan Menčík | foto: Bangaton

Tak jako v obchodech začínají vánoční akce už v podstatě na konci letních prázdnin, přicházejí sváteční songy do médií také stále dřív a nejsou ochotny ani počkat na advent. V popovém ranku se dnes navíc často jedná o neoriginální a nudnou tvorbu, sestávající ze stále stejných ingrediencí - rolniček, dětského sboru, slaďoučkých melodií a podobně.

Vánoce jsou však samy o sobě velké klišé, takže se jim logicky nelze vyhnout ani v písničkách. Radek Banga to na novince "Sněhová vločka" zvládl se ctí. Klip, který se točil v chatové Osadě Radost i v kancelářích v Kladně, se snaží připomenout, čím mají být tyhle svátky hlavně - časem pohody a klidu, stráveným se svými nejbližšími.

"Díky tomu, co se u nás doma dělo, jsme Vánoce v podstatě neslavili. Nechtěli jsme tátovi dávat jen další zbytečný impulz k tomu, aby pil a zase něco vyvedl. A takhle jsem to vlastně měl až do svých 27 let, asi jsem to s tím měl prostě nějak spojené. Jenže pak jsem potkal svoji ženu a zamiloval se a teprve s ní jsem pochopil, o čem skutečně Vánoce jsou. Zamiloval jsem si je stejně jako ji," uvedl zpěvák.

Slovní spojení, že něco není špatný, třeba v kulinářských pořadech Zdeňka Pohlreicha nemusí nutně znamenat pozitivní vyznění, zde však plusy přece jenom o kousek převažují. Nechybí zde totiž ani nezbytné poselství - peníze opravdu nemusejí znamenat všechno a láska je mnohem důležitější. To určitě ví i představitelka hlavní role Eva Decastelo, která zde hraje s dcerou Zuzankou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY