Munroe mají v hororovém klipu "Vlčí menuet" místo mikrofonů květiny

26.11.2021 19:18 - Hana Bukáčková | foto: Se svolením kapely Munroe

Kreativní hudební i artové duo Munroe vydalo letos po pěti letech od debutu "Z čistého nebe" EP "Divoké kvítí". Oproti prvotině je okořeněné lehkou elektronikou i větším zapojením akustických kytar. "Jinak jsme si ale zachovali to, co je pro naši hudbu typické, a to je minimalismus, řezavé kytary a tepací rytmika," prohlašuje o novince Vladimír Jaške.

Aby toho nebylo málo, vypustila kapela do světa i černobílé video k písni "Vlčí menuet". Snímek přiznává fascinaci béčkovými horory z padesátých let. "Především Edem Woodem, to byl opravdový hollywoodský outsider, ale stejně to nikdy nevzdal! Chtěli jsme natočit to, co vychází z naší oblíbené černobílé estetiky, a současně něco, co je prostě úplně jinde než většina dnešních klipů. Trochu Béla Lugosi na tripu uprostřed rašelinišť a bažin jesenických Sudet. Taky je tam inspirace naším oblíbeným Davidem Lynchem a jeho naprosto nečekanými scenáristickými zvraty," vysvětluje Jan Kunze.

Synth-popová skladba je velmi úderná, řízná, díky bicím Romana Víchy skvěle šlape, přitom zní syrově. A artový až filmařský klip plný detailů ji skvěle doplňuje. Jeho závěr je navíc jakousi metaforou pocitů z české hudební scény - tvrdí, že si připadají chvílemi, jako by byli z Marsu. Mně tak rozhodne nepřipadají, na rozdíl od mnoha mainstreamových záležitostí... Takže díky za ně a teď už nezbývá než "tančit s černýma vlkama", jak zpívají v singlu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY