Do kin míří dokument o Charli XCX

20.11.2021 18:15 - Nikola Růžičková | foto: Charli XCX CREDIT: Press

Řadu dokumentárních filmů o hudebních hvězdách rozšíří snímek o Charli XCX. Počin pojmenovaný "Charli XCX: Alone Together" zachycuje zrod desky "How I’m Feeling Now", jež vznikala na pozadí karanténních opatření. Režie se ujalo duo Bradley & Pablo, které se proslavilo především tvorbou klipů pro Harryho Stylese a Rosalíu. Premiéra snímku je naplánována na 28. ledna příštího roku.

Dokument byl poprvé představen již v březnu na hudebním a filmovém festivalu South by Southwest v Texasu. Byl natočen mezi 6. dubnem a 14. květnem loňského roku a divákům nabízí pohled do zákulisí celého tvůrčího procesu. Ukazuje přitom Charlin boj s úzkostmi a komplikace spojené se vztahem na dálku s přítelem Huckem Kwongem.

Trvá 107 minut a dle slov protagonistky má být milostným dopisem fanouškům. "Během dokumentování tvorby nového alba jsem se cítila naprosto přirozeně, nikdy jsem nevytvářela hudbu v tak jedinečné situaci. Být tak daleko od svých spolupracovníků, ale zároveň být součástí stejné věci, být propojena se svými fanoušky tak intenzivním a kreativním způsobem, bylo ohromující, tak jsem to chtěla celé natočit. Proč nezvýšit tlak na vytvoření osobního alba během pěti týdnů tím, že mi do obličeje namíří několik kamer, a přiblíží tak mou osobnost," vyjádřila se k filmu.

Další novinkou z její dílny je studiovka "Crash", která vyjde 18. března 2022 a na kterou naváže i velké turné. První singl "New Shapes" s Christine and The Queens a Caroline Polachek desku předznamenal již minulý týden.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY