"Jizvy lásky" Petra Muka vycházejí v reedici s bonusy i na LP

21.11.2021 19:06 - Milan Menčík | foto: Petr Škvrně

Prakticky každým rokem připomene vydavatelství Warner Music nějakou kompilací anebo reedicí tvorbu zpěváka Petra Muka. Loni se tak stalo prostřednictvím výběru "Sny zůstanou", letos label připomíná druhé sólové album "Jizvy lásky".

Petr Muk - Jizvy lásky
© Warner Music
Debutový eponymní disk vyšel v rozšířené reedici na 2CD už v roce 2017. "Jizvy lásky" se na pulty prodejen dostávají obohaceny o několik bonusů, v remasterované zvukové kondici a poprvé také na vinylu. V bookletu nechybí množství fotografií, úryvky textů a ediční poznámka.

Na nahrávce se nachází hned několik skladeb, které se posléze do úmoru linuly z rozhlasových vln. Všechny si Muk složil sám, některé i otextoval. Obměnil také doprovodnou kapelu, v jejímž čele stanul klávesista Michal Šetka a v níž nechyběly ani dvě doprovodné zpěvačky.

Na albu nechybí ani další Mukův povedený cover - "Zrcadlo" od Karla Černocha. Ostatní hity "Neusínej", "Stoupám ti do hlavy" a hlavně "Tančíš sama" vedly posléze k tehdy výborným prodejním číslům (hovoří se o padesáti tisících expedovaných kusech). I tahle deska mu prostě z valné části pomohla zajistit nesmrtelnost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY