Wodkid zahraje poslední listopadový pátek ve Foru Karlín

13.11.2021 17:45 - Tisková zpráva | foto: Thibault-Théodore Babin

Ilustrátor, fotograf, filmový i reklamní režisér a především skvělý hudebník, kterého si cení publikum i kritika. Woodkid je prostě multimediální umělec, jehož tvorbu utváří mnoho kreativních poloh.

Zpočátku pracoval pod původním jménem Yoann Lemoine, teprve když se rozhodl věnovat naplno hudbě, zvolil nick Woodkid. Jistý druh melancholie je u Woodkida spojen se zázemím: narodil se v roce 1983 ve francouzském městě Remeš (Reims) v rodině s polskými kořeny a ve východní Evropě strávil v mládí dost času - proto v klipu "I Love You" mluví kněz rusky. Bratr je známý hráč na cello, strýc učitel hudby. Prvními nástroji Woodkida byly klavír a trubka. Skládal si písničky odmalička, na veřejnost s nimi ale nikdy nešel, až v březnu 2011, když vydal EP "Iron".

Nikdy prý neměl kapelu - považuje se za samotáře -, ale spolupracuje s předními francouzskými hudebníky a producenty: Sebastianem, Ambrosem Willaumem (Revolver) nebo dvojicí Guillaume Briere & Benjamin Lebeau (The Shoes). Že je doma na obou stranách kamery, je znát i na vizuálním pojetí jeho živých vystoupení. Na nezapomenutelných koncertech pod Eiffelovou věží a v Grand Rex dokázal, že vše, čím zaujal skrze média, umí ve strhující show přenést i na pódia, kterým vévodí obří projekční plátna, na nichž paralelně s hudbou probíhá děj Woodkidových filmových fantazií.

Vstupenky v ceně 950 Kč - 1 350 Kč jsou i nadále v prodeji v sítích GoOut a Ticketportal. Původně zakoupené vstupenky na termíny, které byly posunuty na 26. 11. 2021, zůstávají v platnosti.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY