Hudba Praha Band posílá do světa debutové album "Barevný sny"

18.11.2021 19:31 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Nové kapely vznikají jako houby po dešti, čas od času se ovšem mohou rozštěpit už zavedené formace. Výjimečná v tomhle ohledu není ani Česká republika a konkrétně Hudba Praha, která se v roce 2015 také doslova rozpadla. Výsledkem jsou dvě části, z nichž ta s názvem Hudba Praha Band aktuálně vydává album "Barevný sny". To se dá tedy nazvat debutem a vychází na LP, CD i digitálně.

Hudba Praha band - Barevný sny
© Warner Music
Z původního seskupení se v tomto štěpu nacházejí bratři Zatloukalové, Jiří Jelínek, Jamajka Koblicová a Daniela Litváková Čenková. Doplňují je frontman Zdeněk Hnyk, Tomáš Stloukal a Jakub Douda. Deska obsahuje písně složené právě v posledních dvou letech, ale také starší "Nech toho, nech toho" a "Miláčku". Titulní skladbu a "Někdo jde bytem" už fanoušci znají z koncertních sálů.

"Seřadit a vymyslet pořadí tak, aby to všechno dávalo smysl, je tak trochu Rubikova kostka. Nakonec se, doufám, vše povedlo a při poslechu nás nic neruší. Střídání všech možných hudebních poloh je někdy až překvapivé. A to je přesně to, o co nám šlo," přibližuje přípravu alba Bohumil Zatloukal.

Původní songy si vzali pod autorský palec především bratři Zatloukalové. Druhý z nich - Vladimír - přiznává: "Chtěli jsme natočit autorské album, abychom se vymanili z playlistu staré Hudby Praha a ukázali, že jsme schopni vytvořit pecky s její atmosférou, ale samozřejmě i svým způsobem jiné. Písně u nás může skládat většina členů kapely a už se rýsují další nové. Natáčeli jsme ve Studiu Propast Petra Jandy, který nám vyšel po všech stránkách vstříc. Největší podíl na celkovém zvuku má zvukový mistr Petr Kovanda a mastering skvěle provedl Oldřich Slezák."

Nechybějí ostré nářezy, ani tklivé rockové balady. Celý výsledek je v obalu ze studia 3. dílna. Autorem je Karel Haloun, který už ukázal svůj um i na coveru poslední desky Čechomoru "Radosti života" (jež nyní vychází v rozšířené verzi). Hudba Praha Band své dílo pokřtí v pražském klubu Vagón 17. prosince.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY