Ed Sheeran s "=" podle očekávání ovládl český albový žebříček

11.11.2021 16:00 - Josef Martínek | foto: Mark Surridge

Také tuzemským hudebním trhem zahýbala vysoce očekávaná novinka Eda Sheerana. Zpěvák pokračující v tradici matematických znamének převálcoval s nahrávkou "=" všechny soupeře a stanul v čele albového žebříčku. V rádiích ke změně na první příčce nedošlo.
Dua Lipa - Love Again
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa navázala na minulý vavřín a s "Love Again" přidává svůj druhý triumf. Už šestý singl z původní edice jejího loňského albového trháku "Future Nostalgia" oficiálně vyšel letos v březnu, u nás se však největšího úspěchu dočkává až nyní. Připomeňme, že zmíněná deska je od února dostupná také v bohatší "The Moonlight Edition".

Ed Sheeran, který s "Bad Habits" pořadí kraloval jedenáct týdnů bez přerušení, nyní podruhé zapisuje stříbro. Nově se na medailové stupně podívali Becky Hill a David Guetta díky songu "Remember". Na současnou trojku postoupila spolupráce britské zpěvačky a francouzského DJe z minulé sedmé příčky.

Významně si polepšila také Minelli. Za tímto pseudonymem se skrývá rumunská interpretka Luisa Ionela Luca, bývalá členka dívčí formace Wassabi. Její písnička "Rampampam" zanfungovala jako virální hit v mnoha evropských zemích, u nás stoupá z čísla dvacet na čtyřku.

Do top pětky razantně vtrhla Adele, s "Easy On Me" se jí to povedlo za pouhé tří týdny. Singl z předpokládaného albového bestselleru "30", který uslyšíme už 19. listopadu, bortí světové žebříčky a překonává rekordy. Zatím vše napovídá tomu, že i u nás bude v následujících týdnech aspirovat na vítězství.

Novinek tentokrát není mnoho, do první stovky se vměstnaly jen tři. O tu nejvýše postavenou se postaral Justin Bieber s "Ghost". Šestý singl ze zpěvákovy březnové studiovky "Justice" začíná jako sedmdesátý první nejhranější.

Zbývající dva čerstvé kousky pocházejí od tuzemských kapel. The Silver Spoons s česko-britským obsazením se v "Don't Trust You" spojili s Ulyssem Wellsem, kterého zpěvák Augustine Dunn poznal už v dětství - společně tehdy vyrůstali ve Francii. V prvním týdnu bodují na devadesáté první řádce.

Jako pětadevadesátí odstartovali Czech It s romanticky laděnou písní "Mountains". Skupina z Týnce nad Sázavou v ní otevírá téma astrálního cestování.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Love Again
  2. Ed Sheeran - Bad Habits
  3. Becky Hill & David Guetta - Remember
  4. Minelli - Rampampam
  5. Adele - Easy On Me
  6. Imagine Dragons - Wrecked
  7. Jelen - Ještě jednu noc
  8. Mirai - Volám
  9. Coldplay - Higher Power
  10. Marek Ztracený - Moje milá


Ed Sheeran - Equals
© facebook interpreta
ALBA - Co na tom, že přijetí kritiky je spíše vlažné a někteří fanoušci novou desku zklamaně titulují jako prázdné spotřební zboží - Ed Sheeran s nahrávkou "=" v žebříčcích navzdory všemu a všem válí. Hitovými singly "Bad Habits" nebo "Shivers" si skvěle připravil půdu pro komerční úspěch a nyní sklízí plody své práce. V USA i Velké Británii debutoval se součtem přesahujícím sto tisíc hitparádových bodů a na první místo ho poslali také čeští posluchači.

Minule vítězný Jickson si s "Obsidian" pohoršil až na sedmičku, zato Nik Tendo se opět udržel na medailových stupních. Druhý nejžádanější titul "Jsem v pohodě, sem v prdeli." si zapisuje už dvacátý týden v pořadí. V top trojce se zabydlel i Vladimír Mišík, znovu bronzový s opěvovanou řadovkou "Noční obraz".

Skokany elitní desítky se stali Imagine Dragons, jejichž "Mercury - Act 1" stoupá z devítky na číslo čtyři. Pro čtenáře, kteří se už několik týdnů v komentářích dožadují recenze této nahrávky, máme dobrou zprávu - brzy se dočkají. V top pět nechybí tradičně ani Viktor Sheen se stálicí "Barvy", předešlá studiovka "Černobílej svět" následuje hned na šesté pozici.

Příznivce tuzemského rocku potěší novinka kapely Traktor, která začíná na třiadvacátém místě. Podle tiskové zprávy je "Sedmá strana kostky" především "pestrobarevným rockovým spektáklem, který dokáže zabrnkat na všechny myslitelné struny v těle fanouška tvrdé hudby".

Dvacátou šestkou řádku obsadil Xindl X s osobní deskou "Terapie", kterou kompletně skládal v první vlně pandemie a později dokončoval na dálku ze svého druhého domova na Tenerife. Křest je naplánován na 25. listopadu do pražského O2 universa.

Heavymetaloví U.D.O. zakotvili s "Game Over" na číslovce šedesát pět, o dvě příčky níže boduje mistr kytary Joe Bonamassa zásluhou "Time Clocks". Také poslední novinka vzešla ze žánru tvrdé hudby. Na svědomí ji mají v Helsinkách založení Beast In Black, začíná jako pětadevadesátá nejžádanější a jmenuje se "Dark Connection".

Top 10 - alba:
  1. N Ed Sheeran - =
  2. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  3. Vladimír Mišík - Noční obraz
  4. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Jickson - Obsidian
  8. Olivia Rodrigo - Sour
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Coldplay - Music Of The Spheres

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 44. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY