Kateřina Marie Tichá a Bandjeez v předělávce hitu Boba Dylana i Golden Kids věří, že "Časy se mění"

11.11.2021 18:34 - Josef Martínek | foto: SinglTon

Kateřina Marie Tichá v říjnu konečně pokřtila loňský oceňovaný albový debut "Sami", a tak může pozvolna přistoupit k přípravě nového repertoáru. Než dojde na autorskou tvorbu s kapelou Bandjeez, kterou převzala po zesnulém Davidovi Stypkovi, střihla si společně s těmito muzikanty coververzi slavné skladby Boba Dylana.

"Dylanovy písně a jeho texty ovlivnily podle mého celé směřování populární hudby. 'The Times They A-Changing' je právě ten příklad, který ukázal, že poezie se může stát součástí obyčejné písničky. Mám radost, že jsem dostala příležitost jí nazpívat. Je to píseň silná a platná v čase velkých změn, kdy se všichni snažíme přijmout něco nového, co přichází - a zároveň si zachovat to, na čem nám záleží," přibližuje interpretka.

Song převzala s českým textem Zdeňka Rytíře, který posluchači znají v podání Golden Kids pod názvem "Časy se mění". Spolu s Kateřinou a Bandjeez se nahrávání ve studiu Svárov účastnil také chlapecký pěvecký sbor Bruncvík, dále vokalistky a jiní hostující hudebníci. Výsledek je tedy košatý a organický a i díky zpěvaččině vlídné interpretaci navozuje snad až sváteční atmosféru. Zachycuje ji doprovodné video Adama Pavelky pořízené přímo při natáčení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY