Astrid S představuje své "Tři oříšky pro Popelku"

09.11.2021 18:38 - Honza Balušek | foto: NRK

Filmoví znalci to vědí určitě lépe, ale pravděpodobně neexistuje mnoho zahraničních předělávek českých filmů, pokud vůbec nějaká. Čestnou výjimkou je letošní norská verze legendární pohádky Václava Vorlíčka "Tři oříšky pro Popelku", která bude mít na severu Evropy zanedlouho premiéru pod titulem "Tre nøtter til Askepott". Hlavní roli v ní ztvárnila zpěvačka Astrid S, která ke snímku samozřejmě natočila i pilotní písničku nazvanou "Når Snøen Smelter", tedy česky, jak nám poradil Google překladač, "Když sníh taje".

Možná byli mnozí zvědaví na její verzi Gottovy "Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš", ale i její skladbička je fajn. Pohádkový rozměr jí dodává absence bicích, trošku středověce znějící kytara a samozřejmě i zasněný zpěv samotné hlavní aktérky. Navíc pro Čechy nevšední norština k pohádkovému vyznění songu opravdu sedí. Stejně pohádkově příjemný je i videoklip, který kombinuje záběry z filmu s prostřihy na zpívající Astrid. A pohledy na zasněžené širé pláně jsou krásné samy o sobě.

Jestli bude výsledný film stejně povedený jako jeho průvodní píseň, máme se na co těšit. Pokud tedy budeme vůbec mít možnost pohádku v Česku vidět. Možná nám bude muset stačit jen videoklip a živé provedení skladby, které si můžete pustit hned pod ním.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY