Gangsteři Deep Purple se v klipu "Oh Well" vydávají na poslední akci

14.11.2021 17:44 - Jiří V. Matýsek | foto: Edel Music

Už jen necelé dva týdny nás dělí od vydání dvaadvacátého studiového alba Deep Purple. Bude se jmenovat "Turning To Crime", a jak už jsme psali dříve, tentokrát se bude jednat výhradně o sbírku poskládanou z coverů. Britská formace v koronavirovém lockdownu natočila například písně od Cream, Boba Dylana, Love nebo Fleetwood Mac. A právě z repertoáru posledně jmenovaných pochází skladba "Oh Well", kterou skupina vydala jako singl a natočila k ní i videoklip.

Ten hudební veterány s humorem jim vlastním staví do role maskovaných gangsterů-zlodějů, kteří se rozhodli naplánovat svou poslední akci. Ale není to vykrádačka ledasjaká - v duchu desky jde o vykrádačku hudební. Na své cestě tak oberou o nástroje mladou kapelu, od chlápka, který je očividně Rayem Charlesem, vyzvednou texty včetně "Let The Good Times Roll" a po krátké honičce s Bobem Dylanem získají i jeho notes. Jenže krást se nemá, a tak partička, nyní již demaskovaná, končí v okovech a my její členy na typických vězeňských fotkách vidíme i s tresty, které vyfasovali.

Hudebně vzato to pánům z Deep Purple šlape po letech dobře. Výrazná skladba jim sedí a muzika je očividně stále baví. Uvidíme, jak se podaří zbytek nahrávky, ale dosud uvolněné kousky znějí velmi solidně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY