Matěj Belko ON AIR - Ze světových hitů si v Kumštu legraci nedělám, protože vím, že na ně nemám

06.11.2021 12:25 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Matěj Belko je multiinstrumentalista, jehož služeb využívá cela řada českých hudebníků z první ligy, ať je to David Koller, Vladimír Mišík, Klára Vytisková a celá řada dalších, přičemž Matěj v těchto svých angažmá střídá hned několik nástrojů a přeskakuje mezi basou, kytarou a klávesami. Matěj je ale také společně s Petrem Šťastným autorem velmi úspěšné YouTube série Kumšt, v níž hudebním začátečníkům radí, jak napsat hit v daném žánru od folku po trap, přičemž si z toho (ale také ze sebe) dělají i tak trochu srandu.

V On Air ale Matěj prozradil, proč s časem začal inklinovat k tvrdší muzice, kterou v dospívání paradoxně moc nemiloval, v čem je podle něj úskalí toho udělat díl Kumštu o metalu a proč nemá ambice být slavný frontman. Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY