Osmnáctileté čekání na nový materiál Jethro Tull ukončuje klip ke znepokojující skladbě "Shoshana Sleeping"

08.11.2021 13:32 - Jiří V. Matýsek | foto: InsideOut Records

Nové album prog-rockových legend Jethro Tull vypadalo už jen jako sen, který nemá příliš velké šance na uskutečnění. Jenže ejhle, nakonec, po osmnácti letech, je tu ohlášení kolekce "The Zealot Gene". Vydání alba, které u vydavatelství InsideOut Records vzniká už od roku 2017, je naplánované na 28. ledna příštího roku.

Pro první singl padla volba na píseň "Shoshana Sleeping" - a nemohla to být volba šťastnější. Pokud totiž byly nějaké pochybnosti o tom, že by snad skupina kolem Iana Andersona nebyla v kondici, byly liché. Soudě alespoň podle čerstvé skladby, která obsahuje všechny zásadní zvukové elementy britské kapely. Je tu rock s nepřeslechnutelnými folkovými inspiracemi, je tu Anderson a jeho typická příčná flétna i vokální styl.

Navíc se podařila i atmosféra, "Shoshana Sleeping" působí díky takřka hypnotizující repetitivnosti tajuplně, až znepokojivě. To podtrhuje i černobílý, z větší části loutkový klip, který diváky zavádí do surreálného světa plného masek, divadla a tajemných krabiček. Je to působivé ve vícero směrech.

Tracklist alba "The Zealot Gene" obsáhne těchto dvanáct položek: Mrs. Tibbets, Jacob's Tales, Mine Is The Mountain, The Zealot Gene, Shoshana Sleeping, Sad City Sisters, Barren Beth, Wild Desert John, The Betrayal Of Joshua Kynde, Where Did Saturday Go?, Three Loves, Three, In Brief Visitation, The Fisherman Of Ephesus.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY