Fast Food Orchestra s Vojtaanem házejí v písni "Jeden rok" minulost za hlavu

15.11.2021 10:41 - Hana Bukáčková | foto: Championship Music

Mezi nejpozoruhodnější propojení na letošní podzimní klubové scéně patří to, které přichystali Fast Food Orchestra a Vojtaano. Ti společně vyjeli na koncertní šňůru a nyní se spojili i v singlu "Jeden rok".

Seznámili se už vloni ve studiu, když natáčeli svoje stále aktuální desky "Vezmu tě s sebou" a "2020". "Potkali jsme se při práci v Rooftop studiu u Ondry Žatkuliaka. Potřeboval jsem do písničky nahrát živou trubku a ve druhém studiu zrovna dělali album Fast Food Orchestra. Adam se toho okamžitě chopil a nahrál mi super stopu. Také jsou to všichni v pohodě lidi, dobře se s nimi komunikuje, oceňuju jejich hudbu, a tak jsme vlastně hned dohodli další spolupráci," vysvětlil písničkář.

"Vojtaano si napsal svoje party, udělal si linky i text. My jsme složili písničku, poslali mu ji, shodli jsme se na ní a pak jsme měli zkoušku, kde jsme to nějak rámcově spíchli, a Vojta si nakonec udělal doma text a linku a poslal nám to. Je to super spolupráce, nebylo to nic, co by někde drhlo, prostě to chytlo samospád a přirozeně jsme to celé vymysleli. Turné začalo teď v sobotu a jeví se to jako super spojení. Mě to teda dost baví," říká Fido z FFO.

Klip se točil v pronajaté hale holešovické tržnice. "Měli jsme fakt totálně nůž na krku, neboť se teprve míchala hudba a potřebovali jsme s tím vyrazit těsně před turné. Nakonec jsme se rozhodli to natočit se stejnou partou, která nám dělala klip k 'Vezmu tě s sebou' - točil to tandem Honza Macháček a Tomáš Vencl," dodává.

S verši "Yesterday zlej, today to srovnej, tomorrow pomalu bude už dobrej... Jeden rok, co všechno nám dal, někdy jeden krok nás posune dál," se ohlíží za covidovou dobou, vyzývá, že máme jít vstříc novým zítřkům a nebabrat se ve věcech, jež nemůžeme ovlivnit. Je to podařený, chytlavý song. Tohle spojení zkrátka stoprocentně funguje a neztrácí grády ani přes to, že Vojtaano se tentokrát obešel bez svého peprného slovníku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY