KACZI je na albu "Nahá" energickou písničkářkou s osobitým rukopisem

01.11.2021 13:00 - Ondřej Hricko | foto: WiseMusic

Za uměleckým jménem KACZI se skrývá rodačka z Frýdku-Místku, multiinstrumentalistka a písničkářka Kateřina Kouláková. Před dvěma lety vydala EP "Polonahá", na které nyní navazuje plnohodnotným debutem "Nahá". Zařadila na něj jak starší kousky z épéčka, tak čerstvé novinky.
7/10

KACZI - Nahá

Skladby: V síti, Růže, Bez Tebe, Nahá, Ovládáš, Naděje, Oběť, Konec kariéry, Málem jsme si zvykli, Chtíč, Lysá Hora, Dobrú noc z hor, Milenka, Merci beaucoup, Planeta Země
Vydáno: 13.10.2021
Celkový čas: 49:08
Vydavatel: WiseMusic

Ačkoliv se za poslední dobu objevilo hned několik osobitých zpěvaček, stále jich po domácí scéně pobíhá méně, než bychom si přáli. I proto míří na první dlouhohrající desku od KACZI náležitá pozornost. Svůj hravý folk-pop představila na EP z roku 2019 a songy z něj zařadila i na aktuální novinku. A není to vůbec na škodu. Skladba "Nahá" má chytlavě pozitivní feeling, který je příjemně nakažlivý, a harmonikou podbarvený "Konec kariéry" je barově podmanivý.

Frýdecko-místecká písničkářka je totiž nejenom šikovnou zpěvačkou, ale také akordeonistkou. Ačkoliv jde o velmi chutný hudební bonbónek, společně s jejím, řekněme, říznějším vokálem ji nelze nesrovnávat s Radůzou. Zkušenější z muzikantek má ve svých skladbách více poetiky a vítězí i po textové stránce. KACZI ale zvolna buduje vlastní zvuk i styl, který nejvíce prosakuje v šansonově křehké "Bez Tebe" i v posmutnělé baladě "Málem jsme si zvykli" s půvabnou klavírní linkou.

Prvotina "Nahá" je velkým příslibem a albem, které pobaví svou pestrostí a autorskou nápaditostí. Pro fanoušky Anety Langerové (zejména jejího alba "Na Radosti") nebo zmiňované Radůzy může být KACZI objevem roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY