Kapele Vidiek vychází dvojkompilace "Najvidiekovatejší"

20.10.2021 18:53 - Milan Menčík | foto: Opus

Dalši reprezentativní kompilací zásadní slovenské formace na LP bude deska "Najvidiekovatejší". Z jejího názvu už vyplývá, že se jedná o dílo uskupení Vidiek. Tento titul tak navazuje na dvojalbum Mariky Gombitové "Zem menom
Vidiek - Najvidiekovatejší
© Opus
láska"
. Výběr sestavil opět Juraj Čurný, který k němu napsal i bohatý doprovodný text. Nechybějí tu zásadní hity celé kariéry kapely, ale ani dva čerstvé kousky "Hrajte trúbky" a "Dohodnime sa".

"Skupina Vidiek nezameniteľným spôsobom ovplyvnila dejiny slovenskej populárnej hudby od osemdesiatych rokov až po dnešok. Hoci jej najprapôvodnejší zakladatelia Ján Kuric a Oňo Tomčala vyrastali na punku, z Vidieka sa stala značka pesničkového rocku a popu zároveň. Táto značka bola navyše obohatená o skvelý imidž 'chlapcov z dediny', ktorý však nevznikol na základe marketingovej stratégie, ale vychádzal zo samotnej reality detstva a dospievania dvojice zakladateľov skupiny," vysvětluje Čurný v bookletu.

Dá se odhadovat, že v České republice bude nejznámější píseň "Vidiečan". Formace sice vydala pouhých pět studiových desek, ve svém repertoáru však má i songy předchůdce Ventil RG. Sbírka třiadvaceti položek vychází nyní na 2CD a začátkem prosince i na vinylovém 2LP.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY