Kiss už vědí, kdy skončí jejich (asi vážně poslední) rozlučkové turné

14.10.2021 12:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal

Celosvětová pandemie koronaviru zamávala koncertními plány nejednoho muzikanta. Maskované glam-rockery Kiss nevyjímaje - ti původně měli být od 17. července letošního roku doma a užívat si zaslouženého důchodu. Ale kvůli nepřízni okolností je jejich rozlučkové turné End Of The Road teď přibližně v polovině.

Komplikací je i onemocnění covidem prokázané u dvou členů formace, podle Paula Stanleyho to ale vypadá, že by "na začátku roku 2023 mělo být hotovo". Velké finále by se mělo odehrát v domovském New Yorku. "Bylo přirozené uzavřít to zrovna v New Yorku," prohlásil Stanley a dodal: "Kapela tam začala, byl to základ pro to, abychom se dali dohromady. Právě tam jsme hráli na soukromých večírcích i v klubech pro deset lidí. Vypadá to, že kruh se uzavírá."

Rovněž potvrdil, že by se rozhodně mělo jednat o jejich skutečně poslední šňůru (ale věřme Kiss, že? - pozn. aut). "Důvodem je, že fyzicky je to, co děláme, vážně náročné. Pobíháme po pódiu více než dvě hodiny, na sobě nejen kytary a další kila kostýmů. A pak se prostě dostaneš do momentu, kdy si řekneš: 'Tohle je větší výzva, než chci podstupovat.' A já to chci dělat jen do té doby, co se u toho budu zvládat usmívat," uzavřel.

Tour má svou zastávku naplánovanou i v České republice. Koncert by se měl konat 13. července v O2 areně v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY