Coldplay zahráli u Howarda Sterna svou desetiminutovou "Coloraturu"

10.10.2021 15:09 - Honza Balušek | foto: Dave Meyers

Coldplay sice celé léto a nyní i podzim brázdili a brázdí rádiové playlisty s hity "Higher Power" a "My Universe", jejich nová deska "Music of the Spheres" ale obsahuje i skladby zcela jiného zaměření a stopáže. Jako třeba desetiminutový opus "Coloratura", který kapela prostřednictvím lyric videa představila v červenci.

Pokud byste si snad mysleli, že píseň pro svou délku bude žít pouze ve své studiové podobě, britská čtveřice vás rychle vyvede z omylu. Na internetech třeba běhá záznam skladby z berlínského koncertu a skupina tento opus před nedávnem předvedla i v show Howarda Sterna. A i když je jasné, že jen ve čtyřech to muzikanti úplně dokonale zahrát nemohli, je to moc krásných deset minut.

A pokud byste před vydáním desky (už v pátek 15. října) měli živých nahrávek Coldplay stále málo a sami neumíte hledat na YouTube, pod "Coloraturou" si můžete pustit i velký hit "Fix You", který kapela předvedla na festivalu Global Citizen. Pohostinsky si jej s nimi zazpívali Billie Eilish a její bratr Finneas. A jestli stále nebudete mít dost, ještě níže najdete mnohem dávnější song "Yellow" ze stejného koncertu. I ten má vokální výpomoc - Chrisi Martinovi v něm zdatně sekunduje partnerská dvojice Shawn Mendes a Camila Cabello.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY